搜尋

天水連線 X 抗爭點滴 X 燕子生 合作手足支援工作



【天水連線・和你寫】

三個月、八個月、一年、兩年、四年‥‥ 可能對一個普通嘅香港人黎講,眨下眼就過,但對每一個在囚手足黎講,失去資訊、失去自由、失去同朋友聯絡嘅機會,每分每秒都唔容易過,如果可以,我想佢哋得到更多人關心。

天水連線今次好榮幸可以同 @抗爭點滴 Stories of Resistance、@燕子生命 十年抗爭支援 合作寫信計劃,我哋將會長期為在囚嘅手足收集信件,再轉寄畀佢哋。如果各位係想親筆寫信畀手足嘅,或者想成為佢哋嘅筆友,可以留意以下詳情︰

收集地點︰伍健偉議員辦事處、關俊笙議員辦事處、林進議員辦事處 對象︰反送中以及初一義士 筆友計劃︰有興趣同手足成為筆友嘅,歡迎聯絡天水連線專頁!

另外,亦有唔少街坊提到想寫信,但不過冇咩時間親手寫或者親身交到議辦,所以燕子生命提供咗網上平台畀大家喺網上寫信,只要大家去到 https://www.swallowlife.org/ ,按一下「手足傳信 在囚手足網上筆友系統」,就會有指引去教你點樣上網寫信;另外,如果各位街坊唔得閒親身攞信,亦都可以登記成筆友或者喺燕子生命嘅系統上登記,當收到信嘅時候,我哋就會自動Send Email畀大家睇信。

千祈唔好忘記每一位在囚手足嘅付出,即使今日相隔牆外牆內,但我哋相信只要每個香港人都有決心、拒絕遺忘每一個手足,我哋香港人係永遠心連心。希望各位街坊踴躍參與寫信計劃!