【最後召集 心意信予等候上庭嘅哈薩克手足同學】

浸會大學一位品學兼優之哈薩克同學於上年流水革命中被捕,雖現已保釋,但需留港待十一月上庭。遠在他鄉,卻心念我城。

或許面對暴政我哋感到無能為力,我哋每個人係如此渺小,但我哋可以將自己嘅心聲,透過紙筆穿越中共之鐵幕,給予同窗支持。

若你無法以手寫心意卡,歡迎以燕子生命的網上筆友系統表達心意,我們會將你的心意轉交到浸會大學學生會!

傳送門:https://swallowlife.org/intro-heartwithmate

【備注】
1. 截收日期:2020年9月2日(星期三)晚上11點59分
2. 心意卡須用英文撰寫
3. 是次手足支援活動已徵得香港浸會大學學生會同意

我們建議你能親手手寫心意卡,可將心意卡郵寄香港浸會大學教學及行政大樓學生會室 或 交予教學及行政大樓學生會會室(AAB615)之會室職員或。
如有其他在社會運動中被捕的本校同學有需要學生會的協助,請聯絡臨時行政委員會委員梁兆玉(電話:51194277)

鳴謝文宣手足: @gunwithink (https://www.instagram.com/gunwithink/)

記得㩒下面個Facebook圖示,通過Facebook分享俾你嘅親朋戚友!

或者係下面㩒WhatsApp嘅圖示,經WhatsApp分享出去!

亦都可以下載落黎,再上載去其他社交媒體!

讓我們跨越年齡地域連結在一起。

​我們需要您的支持,立即分享出去!

WhatsApp.png

WhatsApp分享

Facebook-share-icon.png

Facebook分享

twitterimg.png

Twitter分享

          其他可能適合你的內容         

1